top of page
Search

בני נוער צדלניקים משבר הזהות

  • liveredyfrah4
  • Jun 15, 2022
  • 4 min read

הקשר בין זהות (ישראלי/ לבנוני) לבין צד"ל

כתבה של ננסי


הקשר בין זהות(ישראלי/לבנוני) לבין צד"ל הוא נושא שחשוב להעלות את המודעות לגביו, מדובר בנושא רחב ובעל המשפיעה על אנשים רבים שקשורים לצד"ל או מתעניינים בנושא זה. הנושא לא מקבל הרבה במה ברשתות החברתיות ובתקשורת ולכן החלטנו להרים את הכפפה ולנסות לפעול על מנת להעלות מודעות בקרב החברה על הנושא ולהביא את השינוי לקהילה החיבור האישי שלנו לנושא הפוריקט הוא שתי תלמידות שמשתתפות בפוריקט זה הם חלק מהקהילה הצדלניקית שחוו את ההרגשה של הקהילה הניתוק המשפחתי ועוד מגוון בעיות שמתמודדים איתם ביום יום הפורייקט נתן להם במה והזדמנות לחשוף מידע על הקהילה ולשתף מהחוויות האישיות שלנו.



מכיוון שאני חלק מהקהילה הצדלניקית אני חווה את תחושות הקהילה ובעיות הקהילה והתלבטויות שלהם חלק מהצדלניקים מתלבטים מה מרכיב את הזהות שלהם.


בקהילה הצדלניקית יש חיפוש אחר זהות, בכתבה זו ראיינו חמש בני נוער מהקהילה הצדלניקית ומורה צדלניקית שמלמדת בבית ספר יסודי וקיבלנו מגוון דעות על נושא זה כל אחד טען משהו אחר חלק טענו שהמדינה מעניקה לצדלניקים את כל הנדרש להם וחלק טוענים שהמדינה לא מעניקה לצדלניקים את מה שמגיע להם "אפילו אחרי 100 שנה הם יגידו לך מאיפה אתה במקור? אתה תגיד אני לבנוני" מתוך חדשות כאן 11 "אני ישראלית לבנונית גאה" ראיון עם ננסי, ניתן לראות שהעניין של הזהות הוא נושא שמעסיק את הקהילה הצדלניקית.


בכתבה זו ניתן למצוא ציטוטים ממאמרים וכתבות מהרשת שנוגעים בקשר בין זהות לבין צד"ל.


בשנים האחרונות אנחנו נתקלים יותר ויותר במאמרים וכתבות שמדברות על הצדלניקים לפי כתבה של חגי עינב, שפורסמה באתר ynet' בשנת 2010, עשור לנסיגה: ילדי צד"ל רוצים לחזור ללבנון טוענים שפחות ממחצית מאנשי צד"ל שעזבו את מולדתם במאי 2000 נשארו בישראל, וגם אלו שנשארו חולמים לשוב לארץ הארזים. בטקס שנערך בנהריה, הבטיחו ילדי הלוחמים להמשיך ולהילחם על הזכות לשוב ללבנון למענם ולמען אלו שנפלו על הגנת ביתם.


צוטט בכתבה איש צד"ל שאמר: "בשבילנו יום הנסיגה זה לא תאריך שבא פעם בשנה. אנחנו חיים את זה יום יום, שעה שעה. להגיע למדינה זרה זה קשה, כך גם לעולים החדשים שבאים מחבר העמים ואתיופיה. לנו זה קשה עוד יותר. מה שמחבר אותנו זה השמירה על דתנו, על המסורת ועל בני המשפחה והחברים שנמצאים כאן. מאמינים בישראל ומקווים שאחרי עשר שנים תהיה ממשלה אמיצה שתקבל את ההחלטה לתת לנו כתף אחרי זו שאנחנו נתנו לה במשך שנים".


בכתבה של אמיר גרא מתוך אתר יוטיוב שפורסמה בחדשות כאן 11 בשנת 2017 ראיינו את רים שברחה עם אביה מלבנון, ובשאלה כיצד את מגדירה את עצמך ענתה "רים עישאם הלבנונית רים בת הצד"ל רים הישראלית רים הגאה" .


בכתבה של ריאד עלי שפורסמה בחדשות כאן בשנת 2018 גמייקה בוגרת אורנים ובתו של חייל צדל בכאן חדשות כתבה על משבר זהות אנשי צדל בישראל חלק א' כשהתבקש לענות על השאלה מה אתה לבנוני או ישראלי ענה אני שניהם יותר נכון זאת האימא (דגל ישראל) וזה האבא (דגל לבנון).


בכתבה של ריאד עלי שפורסמה בחדשות כאן 11 משבר הזהות של ילדי אנשי צדל (פרק 3)חלק ב' טוענים שעשו צבא, אבל כאן ערבי זה מילת גנאי.


בכתבה של עופר חלפון שפורסמה בחדשות כאן 11 בשנת 2018 הכדורסלנית מלבנון שהפכה לישראלית אומרת שאני יותר ישראלית מהרבה אנשים .


בכתבה של יואב איתיאל שפורסמה בחדשות כאן 11 בשנת 2020 הם נטשו משפחות כדי להילחם למען ישראל. כעת המאבק הוא בממסד טוענים שסוגיית היחסים עם מדינת ישראל היא סוגייה מורכבת, אבל למרות כל הכאב והסבל, הדור השני ממש התאקלם ואנחנו מרגישים ממש ישראלים לכל דבר בכתבה של גיא ורון שפורסמה בערוץ 12 בשנת 2017 המציאות של אנשי צד"ל בארץ טוענים שכהולכים למגזר



הערבי אומרים אתה בוגד וכאשר הולכים למגזר הישראלי אומרים לי אתה ערבי .


בכתבה של גיא ורון שפורסמה בחדשות 12 בשנת 2020, 20 שנה לנסיגה מלבנון: הטרגדיה של משפחות צד"ל טוענים שתישאר בעיניים של הערבים של פה שאתה בוגד במדינה ובעיני הישראלים אתה ערבי בכתבה שפורסמה בחדשות ישראל היום בשנת 2020 "נטשו אותנו": 20 שנה אחרי - בני הצד"לניקים דורשים צדק מציין כי "ישראל היא הבית אבל מתגעגעים ללבנון לבנון היא הילדות מבחינתי. כשהגעתי לארץ נגמרה לי הילדות".


בכתבה של מיכל יעקב יצחקי שפורסמה בחדשות ישראל היום בשנת 2012 היום רוצים להרגיש בבית טוענים ש"אני ישראלית וציונית גאה"


בתקשורת ניתן למצוא מגוון התיחסויות לאוכלוסיות שונות בניהם אוכלוסיות מיעוט בכלל ובפרט האוכלוסיה הצדלניקית התקשורת מבנה את המציאות בנוגע לנושא זה ומשקיפה מציאות חד צדדית ולא את כל הצדדים התקשורת צריכה להשקיף את כל הצדדים.


המסר שלי שהייחס של האנשים כלפי הקהילה הצדלניקית ישתנה המסר

האקטיביסטי הוא הביקורת שיש לנו כלפי מקבלי החלטות שקיבלו את הקהילה הצדלניקית וכיום פחות נותנים להם את מה שמגיע להם. בנוסף החברה שלא מודעת מספיק לקהילה הצדלניקית ואנו רואים זאת באמצעות היחס שלהם כלפי הקהילה.

צריך לתת יותר במה וחשיפה לנושא של הקהילה הצדלניקית ברשתות החברתיות ובחדשות ובכך לחולל שינוי בתפיסה שיש על הקהילה הצדלניקית.


מי שגורם לבעיית הצדלניקים הם הממשלה והאחראים של הקהילה הצדלניקית שאחרי שהביאה אותם לארץ פחות נתנה להם יחס ולא העלת את המודעות לגביהם מה שגרם לבעיות בקרב הקהילה הצדלניקית בנוסף מערכת החינוך שהיא גורם מאוד חשוב ומשפיע לא נתן במה וחשיפה לקהילה הצדלניקית וגדל דור שלא יודע על הקהילה הצדלניקית ועל מה שעשו, החדשות פחות נותנים במה לנושא הזה


כל הגורמים שהצגתי הם הסיבה המרכזית לבעיית הצדלניקים.


הקהילה הצדלניקית לא קיבלה מספיק חשיפה על מנת שיוכל להיות שינוי התקשורת פחות מפרסמת את סיפורי הצד"ל והבעיות שלהם אנשים לא מודעים למושג הקהילה הצדלניקית המדינה לא מכירה באופן מלא על הקהילה ועל ההקרבה שלה אנשים מכחישים את הפעולות שעשו הקהילה הצדלניקית אני חושבת שאני יכולה להוביל לשינוי משמעותי מכיוון שאני משתמשת בכלי הכי חזק והוא הרשתות החברתיות שדרכן אני מאמינה שנוכל לחשוף לקהל יעד רחב יותר את נושא הצד"ל ובכך לגרום לשינוי ו


להוביל לפתרון הבעיה של הקהילה הצדלניקית. אני קוראת לכל האנשים שיכולים להביא לשינוי לעזור ולהרים את הכפפה ולהוביל את השינוי.



 
 
 

Comentarios


bottom of page